Om mig

Jag heter Tobias, är 45 år och bor i Åkersberga med min fru Amy, mina söner som studerar på KTH, hunden Compis och kattfarbröderna Monster och Mustach. Efter att ha blivit granskad och godkänd av Österåkers kommun kunde jag den 1 november 2013 öppna ett privat familjedaghem i Margretelund: Kullerbyttans familjedaghem. Framöver kommer jag att ta emot sju barn under veckodagarna som dagpappa.

Jag var tidigare med i Österåkersgymnasterna, först som elev och sedan som tränare i tjugo år. I gymnastik tränar man hela kroppen: man får en bättre koordination, bättre kondition och bättre styrka. Man blir helt enkelt friskare. Eftersom jag tycker att gymnastik är väldigt roligt kommer jag att förena gymnastiken med mitt andra stora intresse: friluftsliv.

Människan mår bra av att vara ute mycket och det finns gott om dokumentation som bevisar att frisk luft minskar risken för sjukdomar både hos barn och vuxna. Så länge inte vädret är för bedrövligt kommer vi att tillbringa mycket av tiden utomhus. Vi kommer att öva på att göra kullerbyttor, leka olika gymnastiklekar, klättra på stenar och äta lunch och mellis utomhus. På eftermiddagarna kommer vi att pyssla, läsa och leka lekar (bland annat rytmik till musik) antingen inomhus eller utomhus.

Är du intresserad av att veta mer, antingen om mig eller om verksamheten, är du varmt välkommen att mejla, ringa eller göra en intresseanmälan på Österåkers kommuns webbsida. Jag återkommer så snart jag kan, och då kan vi antingen prata en stund i telefonen, eller boka in ett möte här hemma. Jag ingår även i ett nätverk av väletablerade dagbarnvårdare här i Margretelund.

10 snabba fakta om mig:

  1. Rökfri
  2. Van vid barn
  3. Duktig på att städa
  4. Bra på att laga mat
  5. Gillar att vara aktiv
  6. Tålmodig
  7. Stark
  8. Pratglad
  9. Rolig
  10. Båt- och motorcykelintresserad

Du når mig på mobiltelefonnummer 0707 837 116 eller e-postadressen lagerman punkt tobias snabel-a gmail punkt com.

Här är ett inlägg om varför jag vill bli dagpappa.

Några ord från Gun Bäckman, omsorgschef i Österåkers kommun:
Det är positivt med fler män som vill jobba med barn. Tyvärr är män en bristvara inom barnomsorgen, vilket förmodligen beror på att det tidigare har setts som ett lågstatusyrke. Men nu erbjuder vi bättre ersättning och hoppas på en förändring.

Bloggen drivs via WordPress. WordPress publicerar annonser som jag som blogginnehavare inte kan styra över. Om du hittar en annons med olämpligt innehåll blir jag mycket glad om du vill rapportera den till mig. På så sätt kan jag åtminstone höra av mig till WordPress och be dem plocka bort den.

En reaktion på ”Om mig

Lämna en kommentar